Reteta clatite americane ez pt prosti
Salut prieteni de pe Internet! In caz ca vreti sa invatati sa faceti clatite (si v-ati plictisit de cele de Dobarlau) ati ajuns in locul potrivit!!!
Reteta complicata e aici: https://www.lauraadamache.ro/2008/12/american-pancakes.html
Reteta complicata e aici: https://www.lauraadamache.ro/2008/12/american-pancakes.html
Da' la noi e mai ez ca mai sus :))))))))))))
Ingrediente:
400 g faina
500 ml lapte
4 oua
3 lingurite rase praf copt
1/2 lingurita rasa bicarbonat
un varf sare
5 linguri zahar
zahar vanilat
6 linguri ulei
500 ml lapte
4 oua
3 lingurite rase praf copt
1/2 lingurita rasa bicarbonat
un varf sare
5 linguri zahar
zahar vanilat
6 linguri ulei
Dex explicativ:
"lingurita rasa"= lingurita mica, pui in ea si dupa tragi cu degetu la nivelu' marii
"un varf" = pui acolo-sa oleaca ca sa fie
"lingura" = lingurita mai mare
1/2 = "una jumate"
Mod de preparare:
Se masoara faina, laptele si se amesteca usor. Dupa care se pune linguritele de praf de copt, cea de bicarbonat care e una jumate (nu una sau doua), zaharu' vanilat, cele de zahar si uleiul. Dupa, va dati seama ca reteta nu e urmata bine asa ca separati ouale. Mixati FOARTE BINE albusurile, iar galbenusurile le mixati 3 minute, NU MAI MULT, si adaugati varful de sare. Btw, albusurile le faceti spuma bine bine adica mai mult de 3 minute. La prima compozitie (aia cu faina, laptele si restu') puneti albusurile, le mixati putin, dupa care puneti galbenusurile si le mixati foarte bine. Daca vi se pare ca compozitia nu e destul de densa, mai puneti faina pana vi se pare ok ca n-are nimic. Apoi, luati o tigaie si taiati cubulete unt pentru a unge suprafata tigaii cu bucateaua de unt ca sa nu se lipeasca clatita. Luati un polonic mare si bagati-l in compozitie pentru a lua cantitatea necesara si o puneti in tigaie. Stiti ca clatita e gata sa fie intoarsa cand pe deasupra apar niste bule care se spag si ramane sus asa ciudat putin (zici ca e fagure de miere). Luati o spatula pentru a verifica daca nu ati ars clatita si o intoarceti prin metoda aruncarii in aer, dar sa nu o faceti burito! Daca nu reusiti asa, intoarceti-o cu spatula si gata. Pentru ornarea clatitelor se recomanda sirop de artar si fructe de padure si o chestie galbena deasupra care oricum nu stie nimeni ce e, dar n-o sa aveti voi asa ceva, deci puneti oleaca de zahar pudra tras printr-o sita de mana, iar apoi mai aruncati si voi niste bombonele pentru design.
In final clatitele ar trebui sa arate cam asa:
Va uram pofta buna si sa mai treceti pe la noi pe BLOG!
Cu sinceritate si urari bune,
2 prosti.
Frumos, mai vreau!
ReplyDeletemultumim pentru sustinere!
Deletemerg bine cu sporogheala?
ReplyDeleteoho, inca cum
DeletePot sa le mananc chiar daca nu imi este foame?
ReplyDeleteda, normal ca da
Delete