Gogosi - Reteta frumoasa

Gogosele frumusele

Salut prieteni! Astazi, dupa mult timp de asteptare, revenim cu o noua reteta minunata de gogosele rotunjele frumusele. Reteta originala a celei mai cunoscute youtuberita de gatit de pe mapamond, Geamila cuisin. Link: https://www.youtube.com/watch?v=nigSWLQRwp4

Ingrediente:
pt gogoasea in sine:
200ml laptic de vacuta
1 ou de la gaini ne stresate
100g zahar
2 pliculete drojdie uscata
2 pliculete zahar vanililat
putina sare
500g faina
o coaja rasa de la o lamaie

pt glazura:
100g ciocolata 
ATENTIE: NU LUATI CIOCOLATA ALBA DE 1 LEU DE LA PENNY CA NU SE TOPESTE, SE FACE PIREU. MAI BINE NU LUATI DELOC ALBA. RECOMANDAM MILKA SI KANDIA PENTRU CA LE-AM MAI FOLOSIT SI AU FUNCTIONAT DE MINUNE, NU CA JAFURILE ASTEA DE LE PENNY.
niste bonbonele colorate sau de ciocolata pt ornat sau ce mai gasiti, vedeti voi.

Dex explicativ:

Mod de preparare:
Se toarna lapticul caldut, dar nu cat sa ne friga la degete, intr-un bol peste care adaugam pliculetele de drojdie uscata si pliculetele de zahar vanililat. Amestecati bine si lasati un pic drojdia la calmat. Dupa adaugati faina, oul la temperatura camerei, sarea si coaja de lamaie si incepeti sa framantati. Dupa ce conpozitia devine o biluta tare-moale o puneti intr-un alt bol uns cu ulei pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce si-a dublat volumul luati aluatul si il intindeti cu sucitorul, dupa care luati formele si faceti gogoselele. Le puneti intr-o tava cu hartie de copt sub si le bagati in cuptorul preincalzit la o temperatura de 195 grade timp de aproximativ 15 minute. Dupa care le scoateti si le lasati putin sa se raceasca, iar intre timp pregatiti glazura: puneti ciocolata intr-un vas pe care-l asezati peste un alt vas cu apa clocotita. Dupa ce ciocolata s-a topit, introduceti gogosica frumusica in ciocolata si apoi le ornati cum aveti chef.

In final, ar trebui sa va iasa ca in video, dar o sa va iasa asa:
Va uram pofta buna si sa mai treceti pe la noi pe BLOG!

Cu sinceritate si urari bune,
2 prosti.

Comments

  1. Excepțional, am încercat această rețetă cu prietena mea și au ieșit niște gogoși de nota 100. Continuați cu ceea ce faceți, și poftă mare în continuare!

    ReplyDelete
  2. uimitoare rețeta și un gust splendid, dar mi au apărut niște pete pe burta după ce am mâncat, este normal?

    ReplyDelete
  3. hatzul ciocanitor este in spital acum, revin cu detalii

    ReplyDelete
  4. hatzu s a intors cu chelutu, am sa i fac si lui o gogoasa d asta ca a inotat bine azi

    ReplyDelete

Post a Comment