Clatite romanesti - Reteta USOARA

Clatite romanesti - Reteta usoara (camin edition)

Salutare! Astazi va invatam cum sa faceti clatite ca la noi, deoarece suntem mari patrihoti. Noi le-am facut la camin intr-o mini tigaie, asa ca sunt mini clatite. Stiam de ce ingredinte avem nevoie, nu le aveam chiar pe toate, dar nu stiam gramajele asa ca am cautat pe Google si nu mai stiu sa va dau link, dar nu conteaza, era ceva video (in caz ca doamna care l-a facut vede asta, va multumim si va asteptam cu un comentariu, credits given).

Ingrediente:
200g faina
200ml lapte
1 plic zahar vanilat
2 oua
4 linguri de zahar
2 linguri ulei
+ esente daca aveti si daca vreti
+ toping ciocolata sau ceva dulce

Mod de preparare:
Am pus ouale intr-un ibric (ca nu aveam oala la camin, potoliti-va), peste care am pus zaharul + zaharul vanilat. Le-am amestecat bine-bine. Am pus faina si am amestecat, am pus uleiul, apoi laptele treptat. Compozitia nu trebuie sa fie nici prea tare, nici prea apoasa, CI INTRE, ASA OK.
Dupa aceea ne deplasam in bucataria comuna a caminului si pornim plita la un nivel mediu de caldura (pe la mijloc). Punem un strop de ulei in mini tigaie, dupa care, cu ibricul turnam o cantitate potrivita si invartim tigaia in asa fel incat sa modelam frumos clatita si sa fie cat de cat rotunda si draguta. Verificam clatita si cand vedem ca s-a rumenit o intoarcem pe cealalta parte, iar dupa o lasam mai putin ca sa n-o ardem.
Dupa ce clatitele sunt gata le puteti face rulouri (burrito) si sa le ungeti inauntru cu ceva dulce si de asemenea puteti presara topingul si deasupra.

In final, ar trebui sa va iasa ca pe Google, dar o sa va iasa asa:
Va uram pofta buna si sa mai treceti pe la noi pe BLOG!

Cu sinceritate si urari bune,
2 prosti.

Comments

  1. Doar un cuvant am de spus. Yummy! Am incercat aceasta reteta pentru copilul meu, si a plans de bucurie cand a gustat pentru prima oara aceasta reteta. Va multumesc mult si sper sa reveniti cu mai multe retete de genul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne bucuram sa auzim aceste cuvinte. Te mai asteptam la noi pe BLOG. CU DRAG <3!

      Delete
  2. Deci wow, doar atat am de zis wow, chiar mi-au reusit si sunt surprins de asta, am reusit sa le fac pufoase si super gustoase chiar daca nu am avut ustensilele necesare, cu un ibric si o lingura am facut cele mai bune clatite(asa sustin fratiorii mei), cel mai frumos moment cand am mancat toti din aceeasi farfuri clatitele, cum laptele a patruns in aluat si gustul s-a simtit din plin, la final a mai ramas o clatita si am impartit-o toti, cel mai frumos moment alaturi de fratiorii mei datorita acestor clatite, multumim pentru reteta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumim ca ne-ai impartasit experienta prin care ai trecut. Ma bucur mult ca ti-a placut si te mai asteptam pe la noi pe blog pt noi retete pe care sa le imparti cu familia si cei dragi tie. Multa sanatate si urari de bine!

      Delete
  3. cand faceti reteta la tuica de pufoaica?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cine esti vere ca n ai mai fost pe aici de la reteta cealalta de clatite. =)))))))

      Delete
  4. de unde iau recipent sa vad cate ml sa pun de faina si lapte

    ReplyDelete
    Replies
    1. De la magazine. Dar poti cauta si pe Google cat inseamna o cana de faina sau o lingura de faina. La fel si cu ml. Si pui asa. Nu neaparat sa fie la fix. Multumim pt comm. Sa te semnezi data viitoare, pupici.

      Delete

Post a Comment