Melcisori cu scortisoara

 Melcisori cu scortisoara


Buna ziua, dragi internauti! Ne scuzati ca nu am mai postat, n-am mai avut chef. Astazi venim cu CEA MAI BUNA RETETA EVER NEVER FOREVER. Link de unde am furat reteta: https://savoriurbane.com/rulouri-cu-scortisoara-si-glazura-cinnamon-rolls/

Ingrediente:
ALUAT
500 g faina
7 g drojdie uscata
1 lingura de zahar
1 lingura ulei
300 ml lapte caldut
4 galbenusuri
putina sare
coaja rasa de ½ de lamaie
1 plic zahar vanilat

UMPLUTURA
200 g unt 
100 g zahar 
2 linguri de scortisoara 
3 linguri de cacao (optional)

GLAZURA
200 ml smantana de gatit dulce
100 g zahar pudra
50 g unt moale
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Intr-un castron frecam drojdia cu zaharul si laptele caldut, apoi presaram o mana de faina si lasam compozitia 5 min ca sa "infloreasca". Dupa, adaugam galbenusurile, uleiul, sarea, vanilia si coaja rasa de lamaie. Punem jumatate din faina, amestecam, dupa care punem faina ce ne-a ramas. FRAMANTAM! Lasam aluatul sa dospeasca vreo 20 de min. Trebuie sa-l lasati in castron/vas si sa-l acoperiti cu ceva, orice carpa, staniol, folie, pres pt intrare, fular etc.
Pentru crema: mixam untul cu zaharul bine-bine. Atat.
Acum luam aluatul, il intindem cu un sucitor, il ungem cu acea crema si presaram scortisoara si cacao daca doriti. Dupa, rulam aluatul ca sa fie ca o rulada. Dupa acest pas, taiem cam de 2 degete feliute. Punem hartie de copt in tava si asezam frumos bucatelele si le bagam la cuptor.
Intre timp facem glazura pt ele. Tot ce trebuie sa facem e sa mixam putin unt moale cu zaharul pudra, vanilia si smantana.
O sa va dati seama ca melcisiorii sunt gata pt ca va mirosi in casa si se vor rumeni asa frumos pe deasupra. Vedeti sa nu-i ardeti, TOTUSI. Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor, ii asezati pe ceva, lasati sa se raceasca si abia apoi puneti glazura deasupra.

In final, ar trebui sa va iasa ca in reteta originala, dar o sa va iasa asa: 

Va uram pofta buna si sa mai treceti pe la noi pe BLOG!

 Cu sinceritate si urari bune,

 2 prosti.

Comments

Post a Comment